16.-17.08.2008

Viikonloppuna Råtalla oli ohjelmassa neljä agistarttia OKK:n kisoissa. Radat piirretty ulkomuistista, joten mittasuhteet yms. ovat enemmän tai vähemmän sinnepäin.

Lauantai
Lauantain eka startti oli Råtan uran eka agirata. Radalla tuomarina toimin Minna Räsänen. Rata meni ylösmenokontakteja lukuunottamatta hyvin. En tollisko muistanut vilauttaa koiralle vastaista kättä ennen kontakteja. Tuloksena siis 10 ja aika oli -15,20. Sillä päästiin palkinnoille. Erityisen tyytyväinen oli 13.hypylle irtoamiseen! Hypylle lähetystreenin ansiota!


Toinen rata oli tuomarikokelas Jari Tienhaaran laatima. Otin tavoitteeksi ylösnousukontaktit ja siihen päästiinkin! Kepeillä Råtan rytmi sekosi kesken pujottelun, siitä vitonen. Ennen puomia vilautin vastakkaista, mikä toimi. Ennen A:ta oli turhan tiukkana, kun Råtta oli hypyn päällä ja rima tuli alas. Vastakkainen käyttöön ennen A:ta ja Råtta otti kontaktit. Alasmeno sen sijaan meni lörinäksi, joten otin A:n uusiksi ja tuloksena hyl. Loppusuora olisikin ollut meille ylivoimaisen vaikea...

Omien starttien jälkeen jäin töihin kisoihin. Ja toimitsijoille oli myös SIPULITONTA ruokaa!!! Vau!

Sunnuntai
Sunnuntai eka rata oli hyppyrata ja tuomarikokelas Mika Moilasen suunnittelema. Alku sujui hyvin esteelle 10. saakka, siinä putkeenmeno oli varsin nihkeä. Radan ainoa vitska tuli renkaalta, joka meinasi mennä pitkäksi, kun jäin jälkeen, enkä uskaltanut hyppäyttää Råtta renkaalle vinosta, joten kutsuin sen ja suoristin linjan renkaalle. 16.-17.-18 väli oli tuskaa ja 20.-esteelle piti käskyttää ihan tosisssaan! Mutta on tapahtunut kehitystä irtoamisessa kevääseen verrattuna! Tulos siis 5, ajalla -16,93 ja sijoitus 1.



Viimenen rata oli myös Mika Moilasen suunnittelema. Radan tavoitteeksi taas ylösmenot, mikä toteutui.
12-esteeltä, putkelta tuli kielto, kun Råtta kaahasi emännän huolimattoman ohjauksen takia ohi. Puomin alastulolla Råtta töllisteli minua ja luisui sivussa pois alastulolta, mistä tuomari antoi toisen vitosen. Loppusuora oli Råtan loppusuoraksi hyvä! Tulos 10 ajalla -16.42 ja sijoitus 2.


Råtta tävlade på veckoslutet i agility. Inga nollalopp den här gången men jag var mycket nöjd med henne! (Det var matte som orsakade alla våra fel!) En liten svart blixt på banan!