23.09.2008

Tottis
Ajelin aamusta Haukkikselle tottistelemaan ja lenkille. Nyt kun on seuraavat agikisat viikkojen päässä, voi taas ottaa tottista, joka tahtoo sitoa Råttaa kiinni emäntään...

Tiltu
treenasi seuraamisen paikkaa, jättöliikkeistä maahnmenoa ja seisomista, kaukoja (avo ja voi), ruutua, avo-hyppyä, noudon palautusta, ruutua ja paikallaoloa. Ruutuun Tiltu kaahaa kuin raivopää, hankala pysäyttää optimaaliseen kohtaan...Seuraamisessa voin ottaa lyhyitä pätkiä heilutellen kättä, edistymistä tässä siis. Tiltun kaukot olivat loistavia! Noudon palautusta otin emäntää kiertäen, tämäkin sujui viime kertaa paremmin. Lopuksi paikallaolo istuen ja maaten Råtan kanssa emännän ollessa piilossa. Istumisessa valui makuulle loppuvaiheessa, tätä on treenattu niin vähän.

Råtta
Pikkukoiralle muistuttelin seuraamisen paikkaa, otin muutaman käännöksen ja vähän hidasta käyntiä. Kiilaa karmeesti! Ruutuunmenot olivat tosi hyviä Råtaksi!! Stopilla tarjosi pysähtymistä ennen ruutua, mutta meni ruutuun, kun emäntä vaan seisoa tökötti. Jee! Voi-kaukoissa alkaa olla jonkinnäköinen mielikuva maasta seisomaannousussa, tähän pitää vaan saada viivettä palkkaamiseen, kun etukäpät meinaavat teputtaa. Istumisesta seisomaannousu ei paras mahdollinen. Otin liikkeestä istumisen kerran, tosi hyvä. Kilon nouto taas ilman tapporavistelua!!! Lopuksi Tiltun kanssa paikallaolot istuen ja maaten, no problem.

Kotona vielä kokeeksi pari putkeenmenoa takapihalla, pari ekaa aika nihkeitä, tottis näkyy heti irtoamisessa. Tätä treeniä siis edelleen paljon! Manta treenasi kans putkea ja Mollinkin pääsi käymään putkessa.

Haku
Illalla vielä hakutreenit. Råtalle kolme valmista ukkoa metsään. Tuuli keskilinjan suuntaisesti. Eka lähetyksellä tuuli vei hajua sivuun ja myös Råttaa. Kutsuin pois ja lähetin uusiksi ja ukko löytyi. Toinen ukko löytyi hyvin, kolmannella taas ensin tyhjä tuulen takia ja uusi lähetys ennen kuin löytyi. Råtta haukkui hyvin ja kestää uudet lähetykset ilman pyörimistä ja kommentteja.

Råtta körde lydnad på morgonen: fjärrdirigering, apportering, ruta och plattsliggande och sittande.