07.07.2009

Tänään Råtta korkkasi jäljellä avoimenluokan vesisateessa Haukiputaalla SPL Etelä-Oulun kokeissa. Jäljellä tuomarina oli Kauko Ruokolainen ja esineruudussa & tottiksessa Eeva Äijälä.

Jälki

Koe alkoi sateessa jälkiosuudella Haukiputaan Annalankankaalla, joka on suosittu ulkoilualue. Jälki oli nätissä kangasmaastossa pururadan kupeessa. Eilisen ja tämänpäivät sateet olivat kostuttaneet maaston sopivaksi. Janalta Råtta otti takajäljen ja tollo emäntä antoi se yrittää vielä kerran samaan suuntaan ennenkuin ohjasi oikeaan suuntaan! Eka kepakko löytyi hyvin ja eka kulma selvitettiin. Sitten jäljen ajo muuttui aika korkealla kuonolla ajetuksi. Råtta ajoi jälkeä soramontun läpi ja rinnettä ylös, askelten jäljet näkyivät himmeästi hiekalla, lopulta kuljimme polkua ja sitten jo pururataa pitkin!

Tässä vaiheessa emäntä jo totesi, ettei jälki kulje kyllä pururadalla! Råtta oli siis vaihtanut jäljen. Aikamme harhailtuamme pururadan toisella puolen palasimme kohtaan, missä Råtta mahdollisesti vielä oli ollut jäljellä. Suksuttelin koiraa hakemaan jälkeä ja jälki löytyikin soramontun vierestä ja pian toinen keppi. Tämän jälkeen jäljestäminen muuttui varmemmaksi, pää laski ja häntä heilui normaaliin malliin. Jäljeltä löytyi vielä neljä keppiä ja jäljen lopusta juoksimme luovuttamaan kepit. Luovustusaikaa ei tainnut jäädä montaa minuuttia yli! Keppien ilmaisua oli aika huonoa eli tätä pitää treenata (varsinkin sateessa) & harhajälkeä! Jälkikaavion perusteella meiltä jäi kakkoskeppi harhajäljellä harhailun takia. Pisteitä 168. Mutta pätevästi pikkueläin loppujäljen ajoi!

Esineruudusta

Råtta poimi kaksi esinettä. Eka esine oli villasukka, jota Råtta jäi hartaasti tappamaan muutaman metrin päähän. Lisäkäskyllä toi sen ja luovutuskäskynkin piti olla varsin tiukka. Tuomari & yleisö naureskelivat tapporavistukselle takana. Toinen esine vaati useamman lähetyksen ja oli onneksi kova kengänpohja, jota ei tarvinnut tappaa. Pisteitä 28/30.

Tottis

oli lopuksi aika ruohottuneella koulun urheilukentällä Kellossa ja sekin vesisateessa. Råtta teki tottiksen ensin.

Seisomista on yritetty palautella tässä viikon aikana mieliin puolen vuoden tauon jälken sillä seurauksella, että Råtta tarjosi seisomista kaikkiin jättäviin eli jätin suosiolla sen treenaamisen sikseen!

Seuraaminen: alku taas pomppimista ja väljähköä, parani taas normikuosiin täyskäännöksen jälkeen. Ihmisryhmässä taas istuminen hukassa.

Liikkeestä istuminen: taas normi-Råttaa: nopea.

Maahanmeno & luoksetulo: standardi Råttaa, poukkoili sivulle yllättävän hillitysti.

Seisominen: Istui...

Tasamaanouto: 1kg:n kapulalla, pikku murinat kapulaa suuhun otettaessa, mutta muuten standardi

Hyppynouto: nollattiin taas kolmella monotonisella käskyllä...

A-estenouto: nopea suoritus, yllättävän maltillinen sivulletuloa

Eteenmeno: hyvä eteenmeno & nopea maahanmeno

Paikallaolo: ei moittimista, hienohelma meni sateesta & märästä alustasta huolimatta hyvin maahan ja pysy

Palasin juosten paikallaolosta & annoi Råtan riekkua hihnasta, mistä hyvästä sain puhuttelun toiselta tuomarilta. Osuus päättyy vasta, kun tuomari on pisteet antanut. Pitääpä muistaa ensi kerralla...

Tottistuomari oli oikein otettu Råtan tottiksesta, Råtta sai kovasti kehuja. Emäntä vei pisteitä, kun valmistelevat osuudet & jättömatka oli paikoin turhan lyhyet... (Edellisessä kokeessa otin ylimmäräisiä askelia reilusti...) Mutta Råtta oli jälleen kerran emännästä huolitamatta äärettömän pätevä!!!Pisteitä tottiksesta 78. Kakkostulos, 246 pistettä ja koulari JK2! Ei hassummin pienen pieneltä kelpieltä!

Ja erityiskiitos onnenamuletillemme Sarille, jonka vilahti autolla ohi ennen jälkiosuutta ja levitti taas hyviä fiboja ennen tottisosuutta!

1246996096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Råtta tävlade i dag i högre klass spår. Vi fick 78 poäng i (IPO) lydnad ( -15 poäng därför att hon inte hoppar det ett meter höga hopphidret och -7 poäng på grund av andra fel). På spåret tog hon först bakspåret & missade en pinne och fick 28/30 poäng från uppletandet. Godkänd resultat, tittel JK2 och uppflyttning till elitklass i spår! Hon är otroligt duktig! Matte är sååå stolt över sin lilla Råtta!