22.08.2009

Tänään Råtta kävi luonnetestattavana Kajaanissa. Tuomareina toimivat Lauri Ojala & Jari Keinänen.

Pisteitä tuli yhteensä 221 eli kaikki osiot olivat plussalla. Odotetusti Råtta oli testin mukaan laukausvarma, luoksepäästävä, kohtuullisen kova, vilkas sekä tasapainoinen. Koko testin Råtta kulki häntä terhakasti pystyssä. Puolustusosiot ja kelkkaan reagointi olivat minulle etukäteen arvoitus.

Kelkalla Råtta oli emännän edessä. Aluksi se heilutti kelkalle häntää ja katseli sitä takajaloilla seisten. Mutta kun kelkka alkoi liikkua myös sivusuunnassa alkoi haukku. Råtta pysyi edessäni siihen asti, kunnes kelkka ohitti meidän. Palautuminen oli nopeaa kelkan pysähdyttyä.

Haalarista ja tynnyristä Råtta palautui nopeasti. Ekassa puolustusosiossa Råtta haukkui ja pysyi aluksi emännän edessä, mutta vetäytyi taakse, kun uhkaaja tuli kyllin lähelle. Itseään Råtta puolusti tehokkaammin, nauratti kun kuuntelin haukkua ja murinaa nurkan takana.

Pimeässä huoneessa Råtta käytti hyvin nokkaansa, muttei liikkunut mitenkään ripeästi. Lasiaisen rappeuman aiheuttamien tiivistymien vaikutuksta näkökykyyn ei tarkkaan tiedetä, joten joko sillä on vaikutusta Råtan pimeänäköön tai pimeässä huoneessa rojun keskellä liikkuminen ei vain ollut Råtan juttu. Kenpä tietää.

Tuomarien laskiessa pisteitä Råtta leikitti paikanpäällä ollutta pentukoiraa ja kun menimme kuulemaan pisteitä se kiskoi takaisin testipaikalle eli eipä tainnut testi jättää pahaa makua suuhun ;)

Tässä pisteet:

Toimintakyky: + 1 eli kohtuullinen

Terävyys: + 1 eli pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu: +1 eli pieni

Taisteluhalu: + 2 eli kohtuullinen

Hermorakenne: +2 eli tasapainoinen

Temperamentti. + 3 eli vilkas

Kovuus: + 3 eli kohtuullisen kova

Luoksepäästävyys + 3 eli hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus: +++ eli laukausvarma

Pisteet 221

1250968620_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Råtta mentaltestades i dag i Kajana och det gick bra:

Dådkraft: + 1
Skärpa + 1
Förvarslust + 1
Kamplust +2
Nervkonstitution +2
Temperament +3
Hårdhet +3
Tillgänglighet +3
Skottfasthet Skottfast
Poäng 221