03.01.2009

Mantan osalta uusivuosi alkoi jännittävästi. Vanhuusiän kaihi haittaa muorin näköä siinä mielessä, ettei se erota onko pinta esim. luikas, jäinen,pettävä, viettävä jne. Eilen Manta köpötteli syvän kanavan heikoille jäille ennen kuin emäntä ehti estää ja jää petti alla. Emäntä meni perässä pelastamaan koiraansa ja vajosi myös. (Taisivat hyvät Columbia-merkkiset talvisaappaat mennä siinä pilalle.) Uusi yritys toisesta kohtaa. Muorilla oli kovan pakkasen takia fleecehaalarit päällä, niistä se olikin hyvä kiskoa avannosta pois. Onneksi se ei ehtinyt käydä pinnan alla ja vetää vettä henkeensä, saattikka vajota jäiden alle! Samalla piti hätistellä Råttaa pois jäältä ettei sekin vajoa, Tiltu onneksi pysyi visusti pois kanavan ääreltä.

Pelastusoperaatio jatkui fleeceasun pois riisumisella ja vauhdikkaalla juoksulla kotia kohti. Pakkasta oli reilut -20c ja kotiin matkaa vajaa 2km. Loppumatkasta muorin takapää meinasikin kangistua.

Kotona Manta pääsi saman tien kuumaan suihkuun. Turkki olikin jääkokkareita täynnä. Suihkun jälkeen muori kuivattiin huolellisesti hiustenkuivaajalla. Sitten lämmintä päälle ja huovan alle lämpimään. Muorin vointi on koettelemukseen nähden hyvä, takapäässä on havaittavissa pikkasen enemmän kankeutta kuin aiemmin.

Manta uudenvuodenpäivänä